Zoek
versie voor blinden & slechtzienden

NIEUWS

Ga naar het huidige nieuwsoverzicht

Demonstratiewoning 'Gezond (t)huis'

In het centrum van Berlaar opent in oktober en november 2014 de demonstratiewoning ‘Gezond Thuis’ zijn deuren. Achter een eenvoudige gevel schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige en praktische informatie over gezond wonen.


Er komen vijf thema’s aan bod: (on)gezond binnenklimaat, woningkwaliteit, energie, aanpasbaar wonen en valpreventie. Via vragen en infobordjes krijg je info en tips over de verschillende thema’s en bijkomende subsidiemogelijkheden. Er zullen ook themaspecifieke rondleidingen plaatsvinden.

Het project richt zich naar een breed publiek, maar ook professionelen die actief zijn rond wonen of die regelmatig bij mensen aan huis komen zijn meer dan welkom! Geïnteresseerde groepen kunnen een gratis geleid bezoek van ongeveer 1,5 uur volgen. De woning in Berlaar kan je na afspraak bezoeken tussen 1 oktober en 30 november. Neem voor meer informatie en reservatie contact op met Hanne Heuts van de Woonwinkel (Tel. 015 28 38 13 of e-mail: hanne.heuts@igemo.be).

Het Gezond(t)huis project is een initiatief van Wonen Langs Dijle en Nete (Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver) en LOGO Mechelen met dank aan de gemeente en het OCMW van Berlaar.

 


Datum van het bericht: 29-08-2014