Met deze fietsroutekaart wil het gemeentebestuur de meest aanbevolen route naar school aanbieden.
Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de veiligste. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. Het digitale schoolrouteplan kan snel geüpdatet worden. Komen er extra fietsstraten of worden kruispunten veiliger gemaakt, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.
We vinden het belangrijk dat kinderen veilig op school geraken. Studies en onderzoeken zijn vaak van bovenaf, aldus Nick Vercammen, schepen van mobiliteit. Met dit vernieuwende project kunnen we ontdekken hoe mensen die dagelijks de wegen gebruiken over situaties denken. We hopen op deze manier kleine en grote ongemakken te ontdekken en hier indien mogelijk iets aan te doen.
Het digitale schoolrouteplan zal het resultaat zijn van een samenwerking met Route2School. Route2School vraagt de verschillende betrokkenen om knelpunten op weg naar school door te geven.
De zes Putse basisscholen bezorgen momenteel alle betrokken partijen de nodige informatie om eenvoudig deel te nemen en te registreren via de website (www.route2school.be). Na registratie kunnen geïnteresseerden via de website of via de app van Route2School verder aan de slag tot 10 mei.
Hoe kom jij naar school? Welke route neem je? Hoe ervaar jij jouw route? Welke knelpunten kom je onderweg tegen? Welke oplossing stel jij voor?
Met de antwoorden op al die vragen gaan het gemeentebestuur, de politie en de scholen nadien op zoek naar een passende oplossing om zo waar nodig en mogelijk de verkeersveiligheid op schoolroutes te verbeteren, geeft burgemeester Peter Gysbrechts aan.